De Bierstylist maakt je bier visueel onweerstaanbaar

Al jaren maak ik studie van bier. Hoe komt het uit een flesje of de tap, hoe vult de straal het glas, hoe ontwikkelt het biertje zich van minuut tot minuut. Per seconde een ander  beeld. Dit geldt ook voor andere producten als frisdranken, heeft het wel of geen koolzuur, fijne of grove bubbeltjes.

Door deze kennis over drinken te combineren met de techniek van fotografie komt je tot spraakmakende en herkenbare fotografie. Of het nu voor wereldmerken of lokale labels gaat. Het gaat om de verleiding. Het moet er niet alleen lekker uitzien, maar je moet het eigenlijk gelijk het glas willen oppakken om te drinken..

Meer dan alleen foto’s

Door de opgedane kennis over hoe drankjes vanuit fles of tap zich in het glas ontwikkelen en weten wat mensen willen zien hebben mijn vak als fotograaf ook meer diepgang gegeven. En kan ik die diepgang in de foto brengen. Daarnaast ben ik ook bezig met het stylen van producten of assisteer ik andere fotografen, reclamemakers en producenten bij hun producten. Style ik sets, ontwikkel ik labels en weet hoe het papier het beste houdt op een fles. Een fles die in de koelkast koeler wordt en condens krijgt als die eruit komt. Ook dan wil je dat het label blijft zitten.

Studie van condens

In de loop van de jaren heb ik voor mijzelf een studie gemaakt over de condens op een fles of glas. Hoe ontwikkelen druppels zich, zijn ze groot of klein, hoe trekt de condens weg en wat blijft er dan achter op het glas. Maar ook hoe kun je dit het beste fotograferen en welke bewerking is achteraf mogelijk en nodig om het perfecte beeld te scheppen.